Halasan Bazar

Halasan Bazar er et psych-pop band med base i København men med medlemmer der stammer fra vidt forskellige lande, såsom Norge, England, Australien og Danmark. Bandet er centreret om nordmanden, sanger, sangskriver og komponist Fredrik Eckhoffs’ vision om at kombinere det sørgmodige folk-udtryk med enkel og iørefaldende psychedelia.

Det stor-producerende band har eksisteret siden 2010 og har allerede seks udgivelser på cv’et. De fire af udgivelser er selv-udgivet, hvorimod  de seneste to udgivelser, henholdsvis er udgivet via det norske selskab OOaOO Records samt det amerikanske selskab Moon Glyph.

Nu har bandet så netop færdigproduceret deres kommende album, som har fået titlen “Space Junk” og bliver udgivet via det amerikanske selskab Crash Symbols på 12″ vinyl i udlandet d. 2. april samt i Danmark d. 8. april, 2013.

I udlandet har Halasan Bazar allerede opnået en masse omtale fra diverse blogs, musikmagasiner, radiostationer og festivaler.
Blandt andet var bandets seneste album “How To Be Ever Happy”, som udkom i oktober 2012, udvalgt af flere forskellige medier til at være ét af de bedste albums i 2012.  Bl.a. var det nr. 4 på Pantsformation’s “Best of 2012″ liste, samt nr. 2. på Secret Decoders top 10 liste, samtidig med at sangen “Everybody Dies” fra samme album, var nr. 2 på Revilier’s “Best Song of 2012″ liste. Desuden har tyske Nordic By Nature valgt Halasan Bazar til at være et af 2013’s bedste bands, som man skal holde øje med.
Derudover har den berlinske radiostation “Radio Eins” også fået øjnene op for bandet og spiller i øjeblikket deres musik.
Også Space Junk har allerede modtaget en masse flotte ord med på vejen – bl.a. fra det prominente Pitchfork samt en masse af de store amerikanske, franske, engelske og tyske musikmagasiner.

Halasan Bazar er netop blevet offentliggjort til dette års SPOT Festival, som i år ligger fra d. 3.- 4. maj.

Tirsdag d. 26. marts havde bandets første single fra Space Junk albummet, premiere. En premiere, som de helt store tyske, engelske og amerikanske magasiner valgte at offentliggøre på deres hjemmesider. Videoen til “Sometimes Happy, Sometimes Sad” kan ses her:

Halasan Bazar – Sometimes Happy, Sometimes Sad from Halasan Bazar on Vimeo.