Lasse Matthiessen ude med 3’er d. 13. januar 2014

Den 3. september 2012 udkom Lasse Matthiessens andet album ”Dead Man Waltz”. Et album der modtog rigtig flotte anmeldelser – både fra indland såvel som fra Tyskland, Østrig og Schweiz.

Nu er Lasse Matthiessen parat med sit nye album ”Carry Me Down”, der denne gang er optaget med den islandske sangerinde Halla Nordfjörd og den amerikanske musiker Ian Fisher. Sammen med de to musikere har Lasse Matthiessen formået at skabe et virkningsfuldt og inderligt vinteralbum med iskolde tekster om død, sorg og håbløs kærlighed.

De tre sangeres stemmer giver kuldegysninger, når de som på ”Travelling Song” eller ”Tender Was the Night” snor sig ind og ud mellem hinanden eller når Hallas harpe skærer igennem de to akustiske guitarers bløde lydbillede.

Med den sparsomme instrumentering og de tre stemmer i fokus har Lasse Matthiessen skabt en stærk og intim plade, der går lige ind i hjertet.

580.000 views i Beijing

I slutningen af august 2013 skrev Lasse Matthiessen med Li Man fra Beijing. Kontakten til hende havde han fra en god ven, der flere gange havde opfordret Lasse til at sende sin nyeste plade med singlen ”Travelling Song” til hende. Få dage efter havde Li Man uploadet videoen til Beijing Music Chart, hvor sangen lå nummer ni foran Justin Bieber på tiende pladsen og indenfor blot ti dage havde ”Travelling Song” fået 580.000 views.

Tysk fjernsyn
Det er langt fra kun i Kina, at Lasse Matthiessen har haft succes. I Tyskland, hvor Lasse er delvist bosiddende, har Lasse senest medvirket hele to gange i det prestigefyldte TV show ”TV Noir” på den tyske kanal ZDF. Udover Lasse Matthiessen er Kashmir og Agnes Obel de eneste danske kunstnere, der har medvirket i programmet. TV Noir blev så begejstret for Lasse Matthiessen, at sangen ”In the Dead of the Night” er at finde på TV Noirs compilation cd sammen med blandt andet Kashmir.

Lasse Matthiessen’s tredje album udkommer i Danmark mandag d. 13. januar 2014 og bliver distribueret via DME (tidligere VME).

Lyt til første single “Travelling Song” fra Lasse Matthiessen:

 

Download pressemappe med pressemeddelelse samt billeder her

 

Album ude 3. September 2012

Mandag d. 3. september udgiver den Berlin-bosiddende dansker, Lasse Matthiessen, sit andet album ‘Dead Man Waltz’ i Danmark via det berlinske selskab Solaris Empire.

I Tyskland har man for længst fået øjnene op for det danske talent, Lasse Matthiessen, hvor han både er blevet udnævnt til Årets Newcomer (Songwriter) af Berlins største radio – Radio Eins,  samtidig med, at hele fire sange fra albummet ‘Dead Man Waltz’, indgår i den tyske serie ”Verbotene Liebe” på den nationale tyske kanal ”ARD – Das Erste.
Det prominente musikmagasin ‘The Rolling Stone’ har også fået øjnene op for Lasse Matthiessen og kom i maj måned 2012, med en rigtig fin anmeldelse af albummet og kvitterede med 3½/5 stjerner.

Nu er turen så kommet til Danmark og vi håber selvfølgelig på, at danskerne vil tage lige så godt imod Lasse Matthiessens let melankolske sange og drømme jer med ind i det stemningsfulde univers, som tyskerne allerede er blevet en del af.

Lasse Matthiessens album ‘Dead Man Waltz’ udkom d. 3. september 2012 og kan bl.a. erhverves via Itunes og Amazon


Her nedenfor kan du se de forskellige danske omtaler, der har været i forbindelse med udgivelsen af Lasse Matthiessens debutalbum:

 • Fyens Stiftstidende5/6 stjerner: Da anmeldelsen var trykt i avisen og ikke ligger på nettet, kan den derfor kun vises som en pdf fil.

“Der er tilsyneladende noget særligt i vandet i den tyske hovedstad, for præcis som Agnes Obel gjorde det i 2010, er det en på alle måder formfuldendt plade af international støbning, som Lasse Matthiessen nu sender hjem.” 
– Rune Moesgaard, Fyens Stiftstidende

 

 

 • Gaffa4/6 stjerner:
  “Tag Drake, Donovan og Cat Stevens, tilsæt lidt Dylan – og fratræk så summen af de 17.000 sangskrivere, som siden har forsøgt med skiftende held at videreføre formlen af både blød og begavet folk-pop med små excentriske twists i arrangementerne. Så har du sådan cirka essensen af nyeste udspil fra Matthiessen”
  – Espen Strunk, Gaffa
 • Lydtapet5/6 stjerner
  “Når jeg hører Dead Man Waltz kan jeg sagtens forstå, hvorfor vores naboer lidt syd for Ribe har taget eksil-danskeren og hans musik til sig. Nu kan man bare håbe, at der også er plads til tænksom, melodisk musik her i landet også.
  – Morten Nissen, Lydtapet.dk
 • Diskant8/10 stjerner
  “Lasse Matthiesen har begået et singer/songwriter-album på meget højt niveau. Kvalitetsmæssigt styrer han direkte mod toppen af de dygtigste i genren”
  – Morten Wamsler, Diskant.dk
 • Undertoner4/6 stjerner
  “Bare lyt til pladens bedste sange, “Oh, Ulysses” og “In the Dead of the Night”, der er så velkomponerede, at de burde gøre enhver aspirerende singer/songwriter jaloux.”
  – Andreas Overgaard, Undertoner.dk
 • TV2 Lorry, Lounge – Live-interview d. 20.09.2012 med Lasse Matthiessen om hans succes i udlandet, hvordan han finder inspiration til sine sangtekster mm.
 • P4 – Lasse Matthiessen’s første single ‘In The Dead Of The Night’ ligger i rotation på P4
 • Gaffa – Omtale af Lasse Matthiessens succes i udlandet
 • Lydtapet – stort interview med Lasse Matthiessen om bl.a. succesen i Tyskland
 • Wonders Make Joy – Flot omtale af albummet samt interview med Lasse Matthiessen
 • MXD – omtale af Lasses turné i Tyskland, Østrig og Schweiz

 

Søndag d. 24. marts 2013 var Lasse Matthiessen og Halla Nordfjörd gæst i det prominente tyske program TV Noir. Her fremførte de et par sange foran et begejstret publikum og fredag d. 5. april, blev programmet så vist på den tyske TV-kanal ZDF.
Udover Lasse Matthiessen, er de eneste danskere, som har været inviteret ind i programmet, været Agnes Obel samt Kashmir.

 

Download Lasse Matthiessen Pressemappe