Maskinvåd er et nyt dansk orkester som udsendte deres debutalbum “Giftige Slanger” på Auditorium/A:Larm den 26. oktober 2012. Albummet er indspillet i Sauna Recording Studio med producer Nikolaj Nørlund (Nikolaj Nørlund, I Got You On Tape, Ulige Numre).
Maskinvåd er centreret omkring sangskriverparret Mathias W. Kjeldsen og Peter Skibsted, som tager sig af henholdsvis leadvokal/guitar og elbas/kor. De finder deres inspiration i dansk nyrock fra 80’erne, og blandet med deres egen lyriske stil ender man med et meget originalt bud på moderne dansksproget rock.

Live består Maskinvåd af to guitarer, trompet, saxofon, bas og trommer, og de frygter hverken omkvæd eller tempo, så alle ingredienser til en overraskende og forfriskende cocktail er til stede.

Maskinvåd var i april måned 2013 på turné med sanger og sangskriver Jacob Bellens, der er aktuel med sit anmelderroste og første soloudspil “The Daisy Age”. Bellens havde tidligere oplevet Maskinvåd live i København, og de to parter blev enige om, at Maskinvåd var oplagte til at åbne for Bellens på hans forårsturné. Turnéen omfattede 15 koncerter i hele landet, hvoraf de seks af dem var udsolgte.

Andensinglen ”Olieflod” har været spillet i islandsk radio på stationen RÁS 2, der er den islandske pendant til danske P3. Sangen blev præsenteret som ugens danske sang. Musikvideoen til samme sang er netop blevet vist på dette års Copen­hagen Film Festival CPH PIX music + video. Videoen er instrueret, klippet og redigeret af forsanger Mathias W. Kjeldsen og fotograf Ragnhild Inger.

Maskinvåd spiller næste koncert fredag d. 3. maj på SPOT Festival. Koncerten finder sted på HeadQuarters kl 23.00.

Onsdag d. 1. maj havde den nye single “Uden Tøj På” samt den dertilhørende musikvideo, Danmarkspremiere. Flere musikblogs og medier har allerede været så søde at dele videoen, men har du endnu ikke set eller hørt singlen, kan dette gøres her:

Maskinvåd – “Uden Tøj På”:

Fredag d. 24. maj gæstede Mathias Winther Kjeldsen og Peter Kruse Skibssted DR2 Morgennyhederne, hvor de havde fået opgaven at skrive samt fremføre denne uges DR2 Morgensang. Sangen er skrevet ud fra en personlig oplevelse, som Mathias havde i bussen på Nørrebro og sangen har fået titlen “Skoletaskedrenge”.