North Fall udgiver debut-minialbum

Mandag d. 20. januar 2014

I dag, mandag, udkommer første udgivelse fra danske North Fall. Bag North Fall finder man den 21 årige Anders Belling, som er opvokset i Helsingør men nu bosat i København.
Debutalbummet ”Outside It’s Growing Light” fra North Fall er et minialbum, der handler om timerne mellem mørket og den tidlige morgen. North Falls lyd leder tankerne hen på 90’ernes tilbagelænede indie-rock og 00’ernes folk og post rock med rødderne i sangskrivningen.

Gaffa var de aller første til at anmelde North Fall’s debutudgivelse og lagde utrolig flot ud med hele 5/6 stjerner ***** og skrev bl.a. The darkest hour is just before the dawn” lyder et gammelt engelsk mundheld, der skal indgyde håb selv i de mest kritiske situationer. Netop timerne mellem den mørkeste nat og den gryende morgen er et tema for North Fall alias københavnske Anders Belling, der med Outside It’s Growing Light har begået et fremragende debutalbum. Der er tale om et minialbum med blot otte numre, men det er rigeligt til at demonstrere Bellings fornemt udviklede flair for at kreere melodiøse og stemningsmættede lo-fi-perler af den mest indtagende slags.”

Udover musikmagasinet Gaffa, har bl.a. Lydtapet og GF Rock begge givet albummet 4/6 stjerner **** og musikbloggen Unison har kvitteret med 4½/6 stjerner ****.
Desuden har den danske musikside All Scandinavian rost albummet og skriver bl.a. “No need to let us wait another four years for a followup… og den danske og altid velskrevne blogger Capac roser ligeledes albummet og skriver bl.a. “Produktionen ligger milevidt fra tidens blankt skinnede, strømlinede og kønsløse måde at producere musik på og sender tankerne hen på den æstetik, der blev dyrket i punken og – ikke mindst – postpunken”

North Fall’s album “Outside It’s Growing Light” bliver distribueret via DME og kan bl.a. købes via iTunes samt streames via de forskellige musiktjenester, såsom Spotify, Wimp, TDC Play osv.

 

Comments are closed.